Location pin Find Us

The Christie New Main Entrance

Client: The Christie NHS Foundation Trust

Architect: IBI Group

Budget: £2.5m

Completed: 2018

In the ever increasing search for the cure for Cancer, The Christie are improving it clinical trials department and expanding the Trials unit to increase its testing on patients. It is considered that in providing increased results this will improve the speed at which assessments can be developed and researched. The Centre consists of 26 Patients Clinical Trial Seating Bays, 6 consulting suites with Treatment and Utility Accommodation. The Centre now forms Part of the Oak road Centre.

Due to the large improvements to The Christie site, it was considered appropriate to open up the Main Entrance to the Hospital with a New Information Centre – Cancer Information Facilities, catering and a more welcoming waiting area.  The area consists of a new reception centre, charity shop and additional retail shops together with a security hub, interview and relaxation areas, in addition to the open plan seating spaces.

Due to the introduction of the new Proton Beam Project the Outpatients Department was relocated and expanded to cater for the increase in demand on the hospital.  The existing Outpatients Department has also received a complete overall, so support the demand for more examination rooms together with Venepuncture, X-ray and Utility Facilities.